Køkkenhaven starter indendørs

Såning af frø indendørs i slutningen af februar er en god måde at starte din have sæson på. Der er mange forskellige planter, der kan sås indendørs, såsom tomater, græskar, agurk, spidskål, broccoli, porer, artiskok, squash og salat.

Når frøene er spiret, er det vigtigt at placere de planter, der skal i drivhuset i et rum, hvor lys og temperatur kan styres. Temperaturen skal holdes mellem 14 og 17 grader for at sikre en god vækst, og der bør være vækstlys i 12 timer i døgnet. I vindueskarmen er der ofte for varmt i forhold til lysmængden så tidligt på året. Det giver lange ranglede planter.

De øvrige spirer kan placeres i drivhuset, så længe der ikke er risiko for frost. Det er vigtigt at overvåge vejrforholdene og sørge for, at planterne ikke bliver udsat for for koldt vejr, før de er stærke nok til at modstå det.

Såning af frø indendørs i februar giver dig mulighed for at få en tidlig start på din havesæson, og giver dig også mulighed for at dyrke planter, der ellers ikke ville trives i det køligere klima i de tidlige forårsmåneder. Det er også en god måde at få en tidlig høst af f.eks tomater og agurker i løbet af sommeren.